På med hatten solen er der nu ;o)

Endelig skinner den – den varmende, energigivende sol som vi har ventet på så længe.
Kulde og skyer har præget det tidlige forår i Danmark i år. At komme ud med fire dagplejebørn krævede alt for længe flyvedragter, varme støvler og huer.
Chr. Himmelfart kom med sol og sommer, det er blevet varmt og der er ingen skyer på himlen. Nu kan vi komme ud med lette sommerjakker og sko eller sandaler. Det er en dejlig ting.
Når jeg skal ud i haven eller på tur med mine dagplejebørn om sommeren retter jeg mig gerne efter Kræftens Bekæmpelses anbefalinger om at passe på de små i solen:
– solcreme
– sommerhat -siesta
Solcreme! Jeg beder forældrene sørge for at deres søn/datter er smurt med en god beskyttende solcreme hjemmefra inden de kommer om morgenen. Det giver os mere tid til udeliv i dagplejen når jeg er fri for at smøre fire børns sarte vinterhud med solbeskyttelse.
Sommerhatten stiller jeg gerne til rådighed, jeg har en stak hvide bøllehatte liggende med et beskyttende stoflag i. De er lidt dyre, men de sider godt. Det er hyggeligt at alle har den samme hat på når vi er på tur – det skaber en sammenhørighed i gruppen. På et tidspunkt maler ungerne på deres egen hat, så de kan kende den. Denne solhatten bliver i dagplejen, så vi altid har en når vi skal ud. De må få den med hjem når de stopper i dagplejen.
Siesta – middagstund fra solen. Vi er ikke ude i solen i tiden mellem kl. 12 og 15. Det er den tid hvor de små sover i tlet eller barnevogn og hvor vi hygger indenfor efter sovetid.
Og så er vi klar til udeliv det meste af dagen hele sommeren. Den indendørs dagpleje er minimeret til entré og køkken-alrum og . . . . . min dejlige have, der indrettet med legehus, gynge, lidt smålegetøj og en stor græsplane man kan boltre sig på. Motorik sager som hoppedyr, tunnel “snurre-skåle”, hyggetæpper er næsten altid fremme, så der er rigeligt at lege med for de små. Det lille børne-bord-bænkesæt kan nemt flyttes så vi altid spiser i skyggen.
Go sommer til jer alle – og husk lige solcreme og en drikkedunk med koldt vand.

Lur i telt under frugttræernes blade

Lur i telt under frugttræernes blade

Lignende indlæg - læs her

Skriv gerne en kommntar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Hej Bente
  Super godt med din fine blog
  Må jeg spørge hvor du har dine små telte børnene sover i fra?
  Hilsen Lotte, privat dagpl. i Aalborg

  • SVAR

   Hej Lotte!
   Tak for ordene. Håber du har lyst til at følge bloggen og måske dele den i dit netværk.
   Teltene er fra Deryan, et Hollandsk Firma, størrelsen er Travelcot – baby (str. Baby i DK). de er fint store nok til et dagplejebarn. De findes lidt større Travelcot Peyter (str. Junior i DK). Da jeg har mulighed for at få sendt til en adresse i Tyskland har jeg bestilt via deres hjemmeside. Men de kan også købes forskellige steder i DK. Go fornøjelse. Jeg bruger dem meget hele sommeren.
   Hilsen Bente