Gensynsglæde efter lang sommerferie

10572128_414716928666251_2935859540025027025_o

I dag startede jeg op i dagplejen igen efter en måneds ferie. Tiltrængt ferie i denne omgang må jeg nok indrømme. På det familiære områder er det sket meget og vinter og forsommer har været præget af kærlig omtanke for andre, hvilket har været dejligt at give. Jeg træder gerne i baggrunden når familien kalder, giver hvad jeg har, og da sommerferien nærmede sig kunne jeg godt mærke at jeg trængte til at tanke krop og sjæl op igen. Det er lykkedes til fuldest! Mon ikke alle “trænger” til tre ugers pusterum fra hverdagen når sommerferien endelig nærmer sig.
Sammen med min mand drog jeg til Alaska og Yukon for at tilbringe fire ugers rundrejse i skøn natur med Mobilhome/autocamper/RV. Vi har oplevet så meget godt. Set smukkesteder, haft tid til at læse, strikke, slappe af, endda spille lidt kort og – bare være der hvor vi lige var, så tankerne også kom “hjemmefra”. Mest af alt har ferie givet mig ny, frisk energi til omsorg af fire, snart fem børn i dagplejen. Udover at der altid er plads og tid til mine kære!
Det var dejligt i går eftermiddag at gøre dagplejen klar, gøre rent og gøre klar på legeværelset, betrukket dyner og madrasser til telt og barnvogne, så alt var fint igen i dag da ungerne mødte op fra kl. 7.15.
Jo jo, det hører til når man arbejde hjemme som dagplejer – inden og efter ferie bruger man en halv dags tid på at henholdsvis at lukke ned og gøre klar igen.
Glæden var stor da Signe dukkede op som den første i dag. Hendes glade ansigtsudtryk og varme smil med kærligt glimt i øjet var da ikke til at stå for. Det samme med de andre tre der dukkede om i løbet af den næste halve time. Skønt at se at de åbenbart også havde savnet hinanden i ferien, eller blev rigtig glade for at se hinanden igen, hvilket smil og latter vidnede om. Der gik ikke lang tid før de da sagtnes kunne finde ud af at være sammen uden mig, de trak sig væk og jeg opfattede det som et tegn på tid til voksen-fri-leg.
Den første dag efter en hvilken som helst ferie er jeg altid klar til at lade ungerne lege, indenfor hvis det er det de med deres nonverbale sprog giver udtryk for. Jeg var klar til lidt udeliv i haven, men det var ungerne ikke. De reagere til gengæld da der blev sagt at nu skal vi snart have frugt – da havde jeg tre ud af fire børn til at sidde “pænt” på gulvet ved køkkenet og vente, kiggende op på mig.
Ja ja, så gik jeg da fluks igang med at skære frugt til dem. Vi snakkede undervej og Signe ville gerne synge “Elefant kom marcherende”, så det gjorde vi. Bagefter “dappede” de ind på legeværelset igen og skulle kigge på alle sagerne, uden konflikter af nogen art. På et tidspunkt lød det som om en af dem blev meget utilfreds, men da jeg kom derind var det kun leg og leg og masser af legesager på gulvet. Fedt, fedt at de kan selv og vil selv. Så kan vi altid tage fat på de voksenbestemte aktiviteter senere.
Nyt i dagplejen efter sommerferie, jeg er altid fuld af gode intentioner, men det er ikke altid det går som planlagt/ønsket. Fremover skal de tos store, pigerne sove indenfor i deres telt, med åbent vindue og der skal være tid til at læse en go’nat-bog kun for de to – hver dag. Drengene blev puttet i barnevogn og faldt hurtig i søvn og så putte-hyggtid med pigerne. Mobilen fortsat slukket fra kl. 10.40 (spisetid) og dejligt at give tid og ro til at læse. Så ind i teltet, de fik pjattet lidt med hinanden, og kun en enkelt gang skulle jeg ind til dem og sige, at “nu skulle i sove begge to – go’nat”! Så faldt der ro over dem og også over mig. Hold op min krop er ikke helt med på Danmark-tid, vi kom hjem fra Canada lørdag sen aften;o) Tidsforskellen er ni timer.
I morgen starter et nyt barn – Knud, han er lige knap et år og lillebror til en af mine tidligere dagplejebørn. Inden sommerferien har han været på legebesøg fire gange, så jeg kender ham og jo forældrene rigtig godt. Netop derfor har jeg tilbudt dem en plads i dagplejen, selvom jeg helst ikke vil have fem børn til daglig. Jeg er så heldig at børnegruppen fungere rigtig godt og harmonisk, så der er rum og ro til et femte barn i en kort periode. Og selvom det måske kan føles som om der er mere praktisk arbejde, så giver det overskud at passe disse skønne unger som jeg virkelig holder af. Det er godt for arbejdsglæden!
Dagen fortsatte i den rare, glade tone, med børn der leger, med mange smil og kram.
Må jeg i den forbindelse (efter at have læst adskillige meninger om at mænd ikke på skifte ble alene, og vi alle ikke må kysse og kramme “fremmede” børn”) fortælle at børnene her bliver kysset og krammet alt det de ønsker, både af mig, min søn og mand. Det har børn simpelthen krav på når de er væk fra deres mor og fra i 7-9 timer om dage.
Alt i alt en skønneste dag i dagplejen.

IMG_3748

 

Lignende indlæg - læs her

Skriv gerne en kommntar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *