Indkøbstur i Brugsen

IMG_5201

Køleskabet var stort set tømt for mad til dagplejebørnene. Det lagde jeg ikke mærke til i går da jeg tjekkede og var for træt til at handle ind. Nå, men, leverpostej og rugbrød er vel ikke helt mad nok til fire altid sultne dagplejebørn.
Vi havde en aftale i dag – Knud og hans far skulle komme på legebesøg i formiddag. Knud skal starte i dagplejen lige efter sommerferien. De kom først kl. 10, heldig nok, så kunne vi andre godt lige nå i Brugsen inden. Det er ikke så tit at jeg tager på indkøb med børnene. To af dem sidder meget i barnevognen og de to store holder ved barnevognen meget af turen. Jeg har det bedst med at de kan løbe/gå selv i eget tempo. Det er bedst for motorikken. Men en indkøbstur er nogen gange nødvendig og såmænd hyggelig nok når man giver sig go tid til selve turen.
Derfor på med sko og jakke og afsted op af vores lille vej. Så kom Oliver op i barnevognen mens Alexzander og pigerne skulle gå ved siden af. På et tidspunkt siger Bella at hun hopper, hvilket er ganske rigtig. Holdende ved barnevognen finder hun sin egen lille løbe-hoppe leg, og gør den igen og igen. Hvor er det egentlig godt at barnevognen ikke forhindrer den glade toårige at udfolde sig motorisk:o) Signe hører det med at hoppe og vil pludselig ikke holde ved barnvognen mere. Jeg vil forklare hende hvordan det hænger sammen med Bellas hop, men Signe er højlydt utilfreds – der er ikke noget at gøre. Jeg bytter endda så hun kommer til at gå bagved Bella, men ligelidt hjælper det. Hun vil ikke holde ved, bliver stående og græder “Nej”. Nu går vi ude ved vejen hvor der kører biler så alle skal holde ved, uanset om man nu vil eller ej. Kærligt men bestemt holder jeg Signes lille hånd på barnevognen og sådan går vi videre. Heldigvis krydser toget længere nede vejen og bagefter går bommene op. Det er nok til at distrahere Signe, vi snakker og jeg kan slippe hendes hånd, der nu igen helt selv holder ved barnevognen.Jeg tørre sveden af panden, det kunne ellers være blevet en sjov tur.
Alle de steder hvor vi overhovedet kan får ungerne lov til at gå selv/løbe som de vil. Som nævnt er vi på denne tur for min skyld og ikke så meget for deres. På den måde går jeg på kompromis med mig selv og kan acceptere.
På tilbageturen tager vi omvejen hjem, der går vi stort set kun på sti og alle kan komme ned og følger deres eget tempo. Vi har god tid til klokken bliver 10! Ikke altid er det helt smart, for Oliver, der kun lige er blevet 1 år, er noget langsommere end pigerne. Men det går fint i dag. Alle vil gerne sørge for at Oliver følger med, de holder i hånd – helt spontant. Desuden opdager pigerne tit og ofte de mange snegle og dem skal vi kigges på. Oliver trasker veltifreds videre uden at ænse sneglene. Han kommer forbi de kiggende og bliver en anelese hurtigere. Mon han selv har en fornemmelse af at han “overhaler” de andre?! Det allerbedste i dag er at Bella og til dels Alexzander finde på en ny leg, der bremser dem i deres løben fremad, væk fra os. De løber langt foran og pludselig vælter den ene, lidt med vilje og siger:
-“au, jeg slog mig ik”, rejser sig op og løber lidt videre for at vælte igen – for sjov. Hvor de dog kan, de skøre unger. Vi skal gennem en tunnel og det altid dagens hit, for det giver ekko og runger sjovt når vi råber inde i den. Og det gør vi jo da altid!!!
Hjemme igen har vi stadig go tid til at lege lidt i haven inden det nyeste skud på dagplejestammen kigger forbi. I dag skal han også spise her. Det er vældig hyggeligt og givende tror jeg at den kommende dagplejebørn kan komme på legebesøg Så de kan se dagplejen an sammen med far eller mor. Når indkøringen starter er det hele lidt mere genkendeligt og en anelse trygt.
Formiddagen sluttede af med lækker frokost i godt selvskab og masser af rugbrødsmadder.

Puttetid – to i telt og to i barnevogn. Så står de op igen og skal have eftermiddagsmad og snart er alle hentet. Hvor bliver tiden dog af.

IMG_5211

 

Lignende indlæg - læs her

Skriv gerne en kommntar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 Kommentarer

 • SVAR

  Sjov tur 🙂
  Jeg plejer heller ikke at tage mine børn med på indkøbsturen, men efter jeg havde købt et smart sæt indkøbstasker fra bagify.dk, hvor man kan opdele indkøbsvognen med fire tasker, er børnene faktisk blevet overtalt til at komme med. De syntes det er så smart, og nu er det dem der styrer indkøbsvognen i Bilka 🙂

  Købte dem på http://www.bagify.dk og de er VIRKELIG praktiske.

  • SVAR

   Tak for tippet. Ha en go sommer. Hilsen Bente