Troldmandsgryde

IMG_5023

Her som lovet min bedste opskrift til Trangia-mad – min ynglingsret til børnene! Den bruger jeg tit og ofte, den er fyldt med gode grøntsager som kan varieres alt efter hvad der lige gemmer sig i køleskabet.

1 pakke bacon i tern
1 porre eller 1 løg hakket fint
olivenolie
et drys timian
1 bouillon terning (grøntsags- eller hønse-)
vand efter behov
3 store gulerødder – pastinak – persillerod – rødbede i små tern, evt hakket fint
½ broccoli eller blomkål i små stykker (peberfrugt eller squash) evt hakket fint
1-2 firkanter eggnudles/ægnudler
4 små kyllingepølser

Og sådan gør jeg, når Trangia er samlet:
I den store gryde steger jeg bacon sammen med porre i tynde skiver/hakket løg og timian i rigelig olie. Det simrer lidt indtil bacon har taget lidt farve og løg er blevet klare/bløde.
Gulerødder, broccoli og de grove grøntsager har jeg skrællet/plukket og skåret i skiver/tern eller hakket fint. De ligger i en tilpas stor bøtte dækket med vand, de skal koges længst tid før de er møre så dem kommer jeg i gryden først sammen med bouillonterningen.
Har jeg peberfrugt eller squash med er det klar i en anden bøtte, da det skal koge i knap så lang tid.
Det tilsætter jeg efter ca 10 min.
Samtidig tilsæt vand, ægnudler, der er knækket i mindre stykker, og koger det hele yderligere 2-3 minutter.
Skær pølser i skiver imens, put dem i og varm retten godt igennem. Det hele skal nu stå og køle af i ca ti min. Så har maden sat sig, pasta har suget væden og jævnet gryderetten. Mums! Men lær børnene at puste på maden, det kan stadig være ret varmt at få i munden.
Jeg server brød til – (rist evt brødskiver i panden på Trangia), eller rugbrøds humpler med smør .
Retten kan varieres med forskellige grøntager – kogetiden justeres derefter. Retten kan også koges med ris – jeg har altid poseris med i min Trangia kurv. 1 pose er nok til fire dagplejebørn. (Jeg er nogen gange været heldig at kunne købe Uncle Ben’s rice i kogepose i den lidt mere fiberrige, brune udgave – lidt sundere end hvide polerede ris.)

Lige om lidt :o) vil jeg fortælle om min Trangia madkurv – ready to go – altid er klar til turen.

Lignende indlæg - læs her

Skriv gerne en kommntar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *