Campingdagpleje – del 2

IMG_8451

Sovet godt i min campingvogn som hedder Hälge Klaphat. Det er en lille vogn, en egoistvogn med plads til to, lavt til loftet når vi kører og høj i hatten når vi er på campingpladsen. Vi kan løfte taget op med 20 cm – taget klappes op = klaphat :o) Hälge hedder den efter en svensk tegneserie-elg – vi kommer meget i Sverige, landet med de mange “älge”, som vi desværre sjældent ser.
Vækkeuret ringer kl 6.06 – der go tid til at gøre klar til dagplejen åbner 7.15. Jeg nyder at starte stille op med god tid selvom det er koldt her om morgenen. Kl 7.40 er der stadig ingen børn og jeg går en lille tur op til reception og parkeringspladsen, måske jeg møder nogen der vil ned og lege hos mig. Yes – jeg er sørme heldig, en velkendt bil parkerer og to børn stiger ud. Jubi – så er vi startet. Vi følges ad langs skovstien i børnenes tempo, to tøser med sut i munden kigger spændte omkring. Vi når ned til campingvogn, siger farvel til far og spytter sutten ud i min hånd – pigerne er klar. I løbet af de næste 20 min kommer de to sidste børn, drengene, så er firkløveret komplet. Børnene har set legepladsen med sandkasse der gemmer skovle, skåle, spand og biler. Der bliver rørt mange sandkage og serveret sandmad. Sjovt er det også at lade sandet falde ud af hånden ud af vinduet – de hygger. Formiddagsfrugt og brød får vi på legepladsen – udenfor forståes. Det er køligt og græsset fugtigt.
Jeg må indrømme at det godt kan være lidt kedeligt at være dagplejer når ungerne bare hygger sig og har det godt med hinanden. Nogen gange, som lige nu, er det dog vigtigt at jeg kan blande mig udenom og bare er til stede hvis nogen skal have hjælp. Børnene udvikler sig ved at få lov til at prøve tingene selv.
I en legepause tænker jeg at det er på tide at introducere børnebadeværelset, med puslebord, små toiletter og mange små håndvaske i kulørte farver. Der bor en en glad og smilende sød trold derinde under loftet, den er stor og lavet som en kæmpe dukke. Vi synger sangen om troldene i Norge mange gange og går ind. Jeg synes bestemt det er hyggeligt, og sidste år var ungerne vilde med at komme med derind.
PYH – det skulle jeg aldrig have gjort i år. To børn skriger af rædsel lige med det samme og et tredje bliver smittet af de andres gråd. Jeg får dæmpet gemytterne og vi kan ser trolden lidt an på afstand. Der går ikke ret længe, desværre, ungerene vil ud og selvfølgelig skal vi det. Jeg må opgive tanken om at bruge badeværelset som vi gjorde sidste år, det er ikke her vi skal skifte bleer og gøre klar til middagslur. Jeg håber inderligt at ingen børn får mareridt over den sødeste toilettrold.
For at får oplevelsen lidt på afstand går vi – i børnetempo – hen til den anden legeplads, den med klatretårnet og de mange små legehuse.
Bella, stakkels pige, bliver ved med at snakke om Ollebolle; den bliver til Oldemor for hende!
“Ik mer ollmor”, siger hun hele tiden og laver det fæleste ansigtsudtryk, for at vise mig hvor farligt hun synes den er.
“Nej – vi skal ikke ind til Ollebolle mere,” forsikrer jeg hende mange gange.
“Ik bolle mer!” siger hun. Der må jeg dog trække på smilebåndet :o) Mens jeg siger at den hedder Ollebolle. Så synger vi sangen igen.
Hun falder langt om længe til ro. Og begynder at lege med Signe omring de små legehuse på den store legeplads. Her servere hun is (troede jeg) fra ishuset – et af de små legehuse.
“pus på det”, siger hun, “det varm”.
Jeg spørger om det er pasta kødsovs hun laver?!
“Nej is”!! siger hun og kigger forundret på mig – det må være længe siden at hun har smagt is ;o)
Frokost i det fri, det er blæst lidt op og vi bliver alle kolde af sidde udenfor og spise. Derfor smutter vi ind i forteltet bagefter, hvor der er lidt legesager og bøger, for at få varmen inden luren. Jeg ordner barnevogn og tre telte imens, sørge for at alle kan stå i skygge under middagsluren. Frem og tilbage render jeg – børnene er lidt utålmodige, der er trætte.
For Alexzander, han er den første der bliver puttet, er det nyt at sove i det lille telt, men sammen med cykelmusen er det ingen problem, han falder i søvn med det samme. Og det gør de andre såmænd også.
Signe vågner som den første, får vand fra sin drikkeflaske og tøj på. Med det samme smutter hun over på legepladsen og hygger mindst en halv time uden at ænse mig, mens de andre sover endnu. Det må være skønt som barn at få tid til leg alene. De andre vågner, får lidt vand og deres tøj på. De vil over på legepladsen. Senere er der eftermiddagsmad foran teltet og frugt. Og snart tid til at tage hjem. Det er glade børn forældrene får med hjem.
Det har været en skøn første dag på camping med dagplejen.
Jeg skylder forældrene en kæmpe tak fordi de igen i år vil bakke op om campingdagpleje i hele tre dage.
Vi ses i morgen . . . og på fredag til nye eventyr på campingpladsen.

IMG_8427

Stort kram Bente

Lignende indlæg - læs her

Skriv gerne en kommntar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *