Dagplejen på camping

IMG_4931

Noget af det bedste jeg ved er at give de små oplevelsen af at være på camping. Jeg er selv vild med campinglivet og har altid været det. Spejder som ung har sat sit præg på mit voksenliv.
Jeg har en campingvogn med et dejligt, stort fortelt og tæt på os ligger der en skøn campingplads, med store plads-enheder, små legeplads er og gode faciliteret – køkken og børnebadeværelse.
Jeg er ikke fastliggetypen (endnu !!)! Jeg elsker at være uafhængig og rejse afsted med vognen på slæb. Opleve nye spændende steder i Danmark og Europa.
Men en gang imellem stiller vi vores egoist campingvogn, der er kun plads til to personer, op i Ajstrup og lader den stå nogle uger. Tidligt forår eller sensommerperioden hvor feriensæsonne er slut. Så finder vi et weekend – frirum fra ugens slid og slæb og hygger omkring campinglivet. Afslapning kaldes det! Og det er ganske godt for sjælen. Det betyder så at jeg kan flytte min dagpleje med derud i nogle dage – hvis forældrene er indstillet på at køre nogle ekstra kilometer for at aflever og hente deres barn.
Sidste år var jeg rigtig heldig for de to planlagte dage blev til en hel uges dagplejecamping. Oveni hatten var mine forældre med på pladsen hele ugen. Jeg ved ikke hvem der nød dagplejelivet mest, børnene, mine forældre eller jeg. Det blev en fantastisk uge fyldt med campinglivets rolige glæder. Udeliv og frirum til børnene 100 procent.
Den lille legepladsen lige ved siden af vores plads er overskuelig for de små med sandkasse og legehus og et par hoppedyr. Spande og skovle havde jeg med hjemmefra. Toilethus og køkken ligger 50 m fra os. Her kan vi spise og få en tør ble inden middagslur i minitelt. Stranden, hvis vi skulle få lyst til at opleve den, ligger lige ved siden af campingpladsen. Som jeg fornemmer det vil ungerne helst bare rende frit omkring det store areal og lege med det der falder for. Bedst af alt er nemlig at vi har tid og ro til bare at være. Det er så skønt selv at geare fuldstændig ned og opleve ungerne gøre det samme. Jeg bliver næsten et helt andet mennesker herude. Måske nogen vil kalde det for udelivs tøffetid, vi har ingen planer, vi skal bare det vi vil og det ungerne selv vælger. Og vi skal være sammen. Sidste år havde jeg to store børn med på 2,3 år og så Bella på 1 år.
I år skal vi afsted igen. Campingvognen er klar på pladsen, vi mangler bare at vejrguderne holder solskinfest. Og det lover de så de næste dage. Forældrene bliver orienteret, logistikken går op i en højere enhed og så afsted tirsdag aften med bilen fuld af dagplejegrej. Jeg bor herude de dage dagplejen holder til på campingpladsen i Ajstrup.
Imorgen kommer der fire små der for første gang skal opleve livet på campingpladsen. Det bliver da fedt. Frihed og udeliv, frokost i det fri, sove i minitelt og hygge med hinanden. Vi skal være her to dage, det er minimum, så børnene får oplevelsen under huden. Vi tager fredagen med hvis vejr og vind tillader det.

Glæd jer til at høre om dette års dagpleje på campingpladsen – vi snakkes ved! Bente

Lignende indlæg - læs her

Skriv gerne en kommntar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *